Activiteiten in je eigen agenda

Het is mogelijk om de groepsactiviteiten en/of speltakprogramma’s in je eigen digitale agenda te plaatsen. Er is hiervoor een URL beschikbaar waarmee de agenda in iCal formaat kan worden gedownload. iCal is een formaat dat in verschillende agenda programma’s gebruikt wordt, zoals b.v. Google Agenda en Apple iCalendar.

Agenda URL

Geef hieronder aan welke speltakken je in de agenda wil zien:

Kopieer de bovenstaande agenda URL en importeer deze in je eigen agenda programma.

Google Agenda

De bovenstaande agenda toevoegen aan Google Agenda is erg makkelijk. Volg de volgende stappen:

  • Log in bij Google Agenda met je internet browser.
  • Ga links boven naar “Agenda toevoegen – via URL”.
  • Kopieer de bovenstaande URL en plak deze in het vakje “Agenda-URL”.
  • Klik op “Agenda toevoegen”.
  • Pas de naam van de agenda aan naar: “Scouting Paulus”.

Vanaf dit moment zit de agenda in jou Google Agenda. Het kan een paar minuten duren voordat de activiteiten zichtbaar worden. Bij aanpassingen op de site kan het een aantal uren tot een dag duren voordat deze wijzigingen zichtbaar zijn in Google Agenda.
Heb je je telefoon of tablet (Android, iOS of iets anders) gekoppeld aan je Google Agenda, dan kan je daar in je instellingen aangeven dat je de agenda die je net hebt toegevoegd ook wilt synchroniseren naar je telefoon of tablet.

iOS

Heb je een iPhone of iPad, dan heb je de mogelijkheid om de URL rechtstreeks in te voeren zonder gebruik te hoeven maken van Google Agenda. In de instellingen van je apparaat kun je onder de mail/agenda instellingen een nieuw agenda account toevoegen en selecteren voor iCal. Gebruik daarvoor de bovenstaande URL.