Lid worden

Leuk dat je misschien lid wil worden van onze Scoutinggroep! Op dit moment hebben wij voor de meeste speltakken een wachtlijst. Met name voor de Welpen leeftijd (7-11 jaar) is de wachtlijst erg lang. We adviseren je dan ook om eens een kijkje te nemen bij een andere Scoutinggroep in de buurt.

Wil je toch op de wachtlijst ingeschreven worden, stuur dan een mail met je naam, geboortedatum en volledig adres naar ledenadministratie@scoutingpaulus.nl.

Als er ruimte is voor nieuwe leden, dan krijg je bericht van de ledenadministratie en dan mag je drie opkomsten meedoen om te kijken of je Scouting leuk vindt. Besluit je daarna om lid te worden van de groep dan schrijven we je in als lid.

Kosten

Bij het lidmaatschap hoort ook contributie. Deze contributie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • lidmaatschap Scouting Nederland
  • wekelijkse programmakosten (bv. limonade en knutselspullen)
  • materiaalkosten (bv. tenten)
  • gebruik en onderhoud van het clubgebouw

De contributie wordt jaarlijks door de groepsraad vastgesteld. Op dit moment bedraagt de contributie voor een seizoen € 120,-.

Voor kampen en weekenden wordt een aparte bijdrage gevraagd.

Daarnaast wordt voor speciale opkomsten (bv. zwemmen) een extra bijdrage gevraagd.

ScoutFit

Bij Scouting lopen de leden in ScoutFit (het uniform). Oorspronkelijk zodat iedereen gelijk is en er geen onderscheid op kleding gemaakt kan worden. Tegenwoordig vooral voor de herkenbaarheid. De kosten voor een volledig uniform liggen rond de € 40.-. De leiding van de betreffende speltak kan informatie verstrekken hoe ja aan het uniform kan komen.