Lid worden

Leuk dat je misschien lid wil worden van onze Scoutinggroep! Op dit moment hebben wij voor een aantal speltakken een wachtlijst.

Als het je leuk lijkt om bij de groep te komen dan kun je dit kenbaar maken door een mail te sturen met je naam, geboortedatum en volledig adres naar ledenadministratie@scoutingpaulus.nl.

Je krijgt dan bericht terug of er direct ruimte is om te komen kijken of dat er voor de leeftijdsgroep waar je binnen valt een wachtlijst is.

Mocht er een wachtlijst zijn dan krijg je vanzelf bericht wanneer er plaats is om te komen kijken.

Mocht er direct ruimte zijn dan mag je drie opkomsten meedraaien om te kijken of je Scouting leuk vindt. Besluit je daarna om lid te worden van de groep dan schrijven we je in als lid.

Kosten

Bij het lidmaatschap hoort ook contributie. Deze contributie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • lidmaatschap Scouting Nederland
  • wekelijkse programmakosten (bv. limonade en knutselspullen)
  • materiaalkosten (bv. tenten)
  • gebruik en onderhoud van het clubgebouw

De contributie wordt jaarlijks door de groepsraad vastgesteld. Op dit moment bedraagt de contributie voor een seizoen € 120,-.

Voor kampen en weekenden wordt een aparte bijdrage gevraagd.

Daarnaast wordt voor speciale opkomsten (bv. zwemmen) een extra bijdrage gevraagd.

ScoutFit

Bij Scouting lopen de leden in ScoutFit (het uniform). Oorspronkelijk zodat iedereen gelijk is en er geen onderscheid op kleding gemaakt kan worden. Tegenwoordig vooral voor de herkenbaarheid. De kosten voor een volledig uniform liggen rond de € 40.-. De leiding van de betreffende speltak kan informatie verstrekken hoe ja aan het uniform kan komen.